SSS prezinta: RADIO GREU DE DIFUZAT ( promovare, interviu, prezentare)

Salutari dragi ascultatori de muzica buna! Astazi va voi prezenta un post radio de care sunt sigura ca o sa fiti placut surprinsi! Ei bine, este vorba despre Radio Greu De Difuzat, un post care desi nu este foarte cunoscut, are mult potential. Cand am descoperit acest post de radio, mi-am zis „La naiba! Astia chiar stiu ce e muzica adevarata!”.

Cum sunt o persoana interesata de cultura rap, am luat legatura cu cei de la postul RGDD ( Radio Greu De Difuzat) si am decis sa va impartasesc si voua o parte din discutia noastra.

radiogreu

 

Pentru inceput sa prezentam membri echipei: Mike, Gabi si Wazza.

Mike, se ocupa in principal cu partea tehnica a radioului. Sunet calibrat, pregatirea softurilor pentru emisie si multe altele fiind realizate de el.

Gabi, are de lucru cu promovarea radioului prin diverse mijloace, fie ele online sau vorbind cu diversi emcee, si este prezenta la evenimente aducand vorba de radioul GDD.

In timp ce Wazza, este responsabil de interviurile directe cu diversi artisti din genul rap, tot el da tonul emisiilor live sau podcast-uri, sustinute de cele mai multe ori dintr-un apartament echipat cu sculele necesare pentru emisiuni.

Cei trei tineri s-au implicat in acest proiect in anul 2011, odata cu plecarea lui Shobby de la RGDD. Atunci ei s-au gandit sa-l readuca la viata, si sa puna niste baze stabile ale radioului.

rgdd2

 

Radioul promoveaza si sustine ramura muzicala a rap-ului romanesc, in principiu partea de underground, pentru ca este stilul in care acestia se regasesc cel mai bine. Si cum altfel poti sa-ti faci munca bine, daca nu implicandu-te in ceva ce-ti place tie personal?

RGDD:

„Am ales rap romanesc pentru ca pe asta s-a bazat si formula initiala a radioului, si in fond de ce sa nu promovam artistii nostri? Sunt destule radiouri ce difuzeaza hip-hop/rap strain.”

rgdd

 

I-am rugat pe cei trei membri sa-mi raspunda la intrebarea: „Ce va motiveaza sa faceti asta?”. 

Mike:

„Muzica. In ciuda faptului ca mai exista inca n site-uri si posturi de radio pe internet, consider ca proiectul nostru este unic pentru faptul ca sustinem exact partea aia din rap care are nevoie de promovare: underground-ul. E partea aia in care te regasesti, partea aia care iti rupe capu’. E partea aia in care un artist e in stare sa dea si ultimul leu din buzunar, doar ca sa-si faca auzita povestea. Pe langa muzica, odata cu trecerea timpului, am observat ca oamenii ne apreciaza si ne sustin pentru ceea ce facem, sunt loiali si asculta radio-ul cand si cum pot. Pe mine asta ma motiveaza sa continui sa-mi fac treaba, alaturi de colegii mei.”

Wazza:

„A inceput totul cand stateam pe fotoliu acasa, avand cam 10 ani, ascultand primele mele trupe axate pe rap, si anume La familia si Parazitii. Mi-au marcat foarte mult copilaria si pot spune ca m-au educat intr-o oarecare masura. Dupa multi ani dand din cap singur l-am cunoscut pe Mike, cu care am inviat din morti RADIO GREU DE DIFUZAT, proiect parasit initial de catre Shobby. Ceea ce ma motiveaza cel mai mult in prezent este prietenia stransa cu Mike si pasiunea pura pentru rap.”

Gabriela:

„Eu l-am cunoscut pe Mike prin prieteni si mi-a zis de proiectul cu radioul, mi s-a parut interesant ceea ce facea el. Nu eram mare fana a muzicii respective pe vremea aceea, dar incet incet m-a prins si pe mine febra muzicii si m-am regasit in stilul acesta. Asa ca am zis ba, daca tot am posibilitatea sa fac ceva pentru ce imi place de ce sa nu o fac? Ce ma motiveaza mai exact pe mine sa fac asta? Nu stiu ce sa zic, imi place sa-mi umplu timpul liber cu lucruri care ma atrag cel mai mult. Este o placere sa stiu ca pot face ceva pentru industria muzicii rap. De aceea incerc sa ma implic cat mai mult in proiecte similar acestuia. Acesta este un proiect in care ne desfasuram in timpul nostru liber.”

radio

 

Pe langa radioul in sine, cei trei desfasoara in prezent doua proiecte ce sunt prezentate in fiecare luna. O emisie live cu un top, topul contine piesele aparute in luna respectiva, oamenii intra pe site voteaza iar ei prezinta cate voturi are fiecare piesa. Aceasta emisie este realizata la fiecare sfarsit de luna. Pe data de 20, cei trei, cauta piesele aparute ca sa le  introduca la sectiunea de vot.

Si inca o emisie, ca cea de azi, in genul tv dar pe youtube. La aceasta emisie, acestia intreaba pe pagina de facebook ce subiecte doresc ascultatorii sa fie dezbatute, si mai anunta cateva clipuri si piese aparute. Clipurile le vizioneaza in timpul emisiei, adica le si redau si dupa discuta despre clipul respectiv. De asemenea anunta cateva din eventurile ce vor urma in viitorul apropiat.

Cam atat despre asta, sper ca v-am facut o impresie buna despre ei. Va invit sa ii urmariti in continuare pe site-ul lor oficial: http://www.greudedifuzat.net/ dar si pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/radiogreudedifuzat?fref=ts . 

Pace oameni buni si sa auzim in continuare de cei de la Radio Greu De Difuzat!

 


Lasă un răspuns