Pepsi a renuntat la parteneriatul cu Lil Wayne dupa scandalul Emmett Till

vibe-lil-wayne-getty

In februarie cand Future a lansat remixul piesei „Karate Chop” l-a inclus si pe Lil Wayne cu o strofa. Chiar la inceputul strofei Lil Wayne a avut un vers in care zicea „Beat that pussy up like Emmett Till„.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu incidentul va reamintim ca Emmett Till a fost un tanar de 14 ani torturat si ucis in Mississippi pentru ca s-ar fi banuit ca flirta cu o femeie maritata. Sotul acesteia impreuna cu fratele lui geaman l-au rapit pe tanar intr-o noapte si l-au dus intr-o ferma unde l-au batut ore in sir, i-au scos un ochi iar dupa ce l-au impuscat in cap l-au aruncat intr-un rau. Drepturile persoanelor afro-americane din acele vremuri nu erau tocmai cele de acum si asta a facut ca cei 2 ucigasi sa fie achitati desi au recunoscut crima. Cazul a fost foarte mediatizat iar familia lui Emmett Till a fost sustinuta de toata mass-media.

Lil Wayne si-a cerut scuze public pentru versul respectiv si chiar a adresat o scrisoare catre familia lui Emmett Till in care isi cerea scuze si garanta ca versul nu cauta sa jigneasca sau sa sustina incidentele de genul ci era doar un joc de cuvinte. Cu toate acestea familia tanarului nu i-a acceptat scuzele facand presiuni asupra companiei Pepsi (cu care Lil Wayne avea un parteneriat) sa nu sustina artistii de genul si sa renunte la parteneriatul cu Lil Wayne facut pe brandul Mountain Dew.

Compania Pepsi a luat act la scrisoarea familiei Till si astazi am aflat oficial ca Lil Wayne nu mai este in nici un fel de parteneriat cu Pepsi.

Acesta nu este primul incident de genul. Recent Rick Ross a incheiat parteneriatul cu Reebok pentru versul din piesa „U.O.E.N.O.” in care facea referire la un viol: Put Molly all in her champagne, she ain’t even know it / I took her home and I enjoyed that, she ain’t even know it. In urma incheierii parteneriatului cu Reebok Rick Ross a trebuit sa restituie aproape 5 milioane de dolari si pe langa asta a mai avut pierderi de aproape 2 milioane din concertele anulate de catre organizatori.


Lasă un răspuns