„Intre Bare”: Cine e Dragos Miron?!

1520622_1486655324885010_4254314899046934581_n

Locuind in cartierul 9 Mai din Tg-Jiu, Dragos Miron, ca orice copil… a avut dorinta de a ajunge cineva care sa-si lase amprenta asupra oamenilor printr-o pasiune.

Pasiunea lui a fost muzica hip-hop, fapt… care cu timpul, l-a atras sa scrie versuri apoi sa le puna pe diferite instrumentale.

Pornind de la piesele din cartier cu prieteni care imparteau aceleasi ganduri prin diferite materiale si proiecte, Dragos… a ales un traseu nu tocmai usor de realizat.

Mai multe detalii aflam de la artist in urmatorul interviu.

SSS:         Salut, Dragos.

Dragos:  Te salut

SSS:         Pentru inceput… la fel ca majoritatea artistilor din hip hop, muzica ta a inceput in cartier. Multe piese, videoclipuri si un album. Dar, cum ti-ai facut drum spre Bucuresti?

Dragos:  Eu cred ca pur si simplu asta mi-a fost drumul… tin sa spun ca albumul trecut nu-l pot numi chiar un album pentru ca din pacate nu i-am acordat atat de multa importanta pe cat, poate, merita si nici nu e inregistrat/mixat/editat intr-un studio, era doar o joaca. Nu m-am gandit ca lucrurile o sa prinda o culoare atat de pronuntata.
Drumul spre Bucuresti? A fost o chestie intamplatoare (ca sa vezi cum decurg lucrurile cand sunt facute sa decurga intr-un anumit fel). Ma gandeam de mult sa plec in Bucuresti, doar ca nu aveam o scanteie . Intamplator, fix atunci, El Nino cauta un coleg de apartament si prin Jianu am luat legatura cu el, dupa care m-am mutat fix a doua zi. Asta fiind undeva prin martie 2014. Asa am ajuns in Bucuresti.. ce coincidenta.. nu ?

SSS:         Lumea a inceput sa te cunoasca prin albumul lui El Nino „Pe Limba Noastra”, pe piesa cu acelasi nume. Cum ai ajuns la aceasta colaborare?

Dragos:  Pai locuind cu el (El Nino) in aceeasi casa, i-am aratat ce fac eu. Sincer sa fiu… in prima faza, parea ca nimeni nu ma lua in serios… dar in spatele gandirii mele negativiste.. se invarteau alte chestii. Intre timp El Nino lucra la albumul „Pe limba noastra”, el a simtit ca ma potrivesc pe acea piesa si m-a invitat. Cam asta…

SSS:         A urmat Sectiunea Salajan, o schimbare rapida de la hip hop-ul local, Tg Jiu, la hip hop-ul „mare” din Bucuresti… cum ai reusit aceasta trecere?
Stim ca in Sectiune ai avut cateva piese si un videoclip alaturi de Robert.

Dragos:  Din Sectiunea Salajan l-am intalnit prima data pe Robert DRG. Dincolo de muzica ne-am imprietenit intr-un timp foarte scurt iar pe langa prietenie, el facand parte din Sectiune, am colaborat cu baietii dar din pacate nu a durat foarte mult treaba asta. Nu vreau sa intru prea mult in subiectul asta. Pace pentru Sectiunea Salajan si liberare usoara Robert DRG .
SSS:         Intr-un final, ai parasit Sectiunea, de ce? Si… cum ai reusit sa te alaturi baietilor din Haarp Cord?

10968313_846495765407121_7297198917856454580_n

Dragos:  Da.. am parasit sau.. nu stiu daca se poate numi parasit, deoarece din Sectiunea Salajan nu am facut parte la un mod oficial, in primul rand Sectiunea Salajan a fost proiectata ca membrii ei sa fie din Salajan. Acum… ca eu am avut un comportament asemanator e o alta problema. Si… repet, nu vreau sa intru in subiectul asta, pur si simplu nu a mers si atat, trebuie sa ramana intre noi restul problemelor noastre.
Haarp Cord.. imi place ca ma intrebi asta. In primul rand… nu ma gandeam ca treaba asta o sa ajunga aici . Pai… cu Sectiunea Salajan am avut cateva concerte si am cantat in deschidere la cateva lansari de album: El Nino/Pe limba Noastra, Stres/Blana, Sisu Tudor/Marea Evadare, iar imediat dupa… s-a intrerupt treaba cu Sectiunea si imediat m-am cunoscut si chiar pus pe treaba cu Stripes. Dupa lansarea lui Tudor, a urmat lansarea lui Cedry2k/Sfintii Inchisorilor la care am cantat in deschidere cu Stripes . Auzisem niste vorbe prin brigada noastra cum ca ar fi posibil sa am o legatura cu Haarp Cord dar nu ma gandeam serios la treaba asta. Am crezut ca sunt doar vorbe. Sisu Tudor… in prima faza el a crezut in mine. El m-a propus pentru intrarea in Haarp Cord si… uite-ma aici.

SSS:         Dupa o serie de concerte in tara cu Haarp Cord, evenimente cu succes, lansezi in curand un album cu Stripes. Cum s-a ajuns la ideea asta? Cum l-ai intalnit pe Stripes si care a fost planul?

Dragos:  Da, cu fratele meu Stripes, ne-am cunoscut online in prima faza. Am apreciat reciproc munca fiecaruia si ne-am gandit sa lucram impreuna un album, asta se intampla cu putin timp inainte sa intram in Haarp. Ulterior lucrurile s-au schimbat si acum lucram la albumul „Doua Lumi„. Planul? Daca ti l-as spune, si-ar pierde misterul… esenta. In orice caz, suntem de partea buna, deci… sa nu se astepte nimeni la ceva rau.

SSS:         Cate piese sunt pe album si ce colaborari aveti?

Dragos:  In primul rand, e un album la care am muncit/muncim mult si ne punem baze in el. Eu si Stripes suntem doi scriitori foarte diferiti, de aceea albumul e mai interesant. Contine in jur de 15 piese, avem piese in care cantam impreuna, individual dar si colaborari cu Sisu Tudor, Cedry2k, Stres, El Nino, Euforic, Kaira si Byga(CIA).

SSS:         Cum ati hotarat ca „Doua Lumi” sa fie piesa care beneficiaza de videoclip?

Dragos:  Am hotarat sa-i facem clip pentru ca e piesa ce reprezinta albumul. Cam asta…

SSS:         Data lansarii albumului si locatia?!

Dragos:  Albumul „Doua Lumi” o sa fie lansat pe data de 1 Martie in club Colectiv, Bucuresti .

SSS:         Urmeaza si un turneu de promovare al albumului?

Dragos:  Da, turneul o sa contina orasele: Cluj, Tg-jiu, Timisoara, Deva, Brasov, Iasi, Constanta, Braila si lista continua.

SSS:         Dragos, multumesc si bafta in continuare…

Dragos:  Iti multumesc. Pace. E Haarp Cord… !


Lasă un răspuns