Interviu Kluster (Shadowbox) pentru Sunete Sub.Sol

1972244_10202645508492751_1854800480_n

Dupa interviul cu Antifon, pe care vi l-am pezentat saptamana trecuta, a venit momentul sa va prezentam un alt interviu amplu si extrem de interesant. Interviul de saptamana aceasta il are in prim-plan pe Kluster, membrul trupei Shadowbox. Fara alte introduceri, va invitam sa parcurgeti integral interviul:

Vali Ratiu: Salut, Kluster. Bine ai venit pe www.suntesubsol.ro!

Kluster: Salut, Vali. Salutari cititorilor www.sunetesubsol.ro.

Vali Ratiu: Trupa Shadowbox insumeaza, in acest moment, nu mai putin de patru membri originari din trei regiuni diferite ale tarii, respectiv Ardeal, Dobrogea si Muntenia. Cum si unde v-ati cunoscut, si cand a luat nastere trupa?

Kluster: Eu si Razvan ne stim de mult, din Cluj, amandoi fiind metalisti. In 2010, ne-a venit ideea sa incepem ceva mai groovy, impreuna. Pe Biggie il stiam din PU, Razvan mai facea niste jamm-uri la sala cu el, si am inceput sa repetam in formula asta. Initial aveam si chitarist, insa am decis, de comun acord, sa continuam fara chitara. Prin 2012, a venit Silviu aka Contorsionist / Montgomery Clunk si, deja, incepea sa se contureze ceva mai concret. Din pacate, la finele anului, Silviu a decis sa plece din trupa, din motive personale, iar in locul lui a venit Codin aka Low Freq. De atunci suntem in formula clasica.

Vali Ratiu: Fiecare dintre cei patru membri ai formatiei provine din arii muzicale diferite. Cat de mult a durat pana sa gasiti un punct comun, ca sound, unul cu care sa rezonati toti, si sa dati nastere unei identitatii proprii, ca trupa?

Kluster: Instant:)) Nu avem probleme la capitolul asta. Fiecare dintre noi suntem ascultatori a mai multor genuri muzicale, iar granitele nu constituie o problema pentru nimeni. Suntem si foarte atenti la parerile fiecaruia in parte.

Vali Ratiu: Primul material discografic semnat de Shadowbox este E.P.-ul “The Hidden Elements”, material lansat in anul 2012, in cadrul festivalului Street Delivery. Cat de multumiti ati fost de reactiile primite in urma lansarii materialului, avand in vedere ca Shadowbox era o trupa debutanta pe scena muzicii romanesti?

Kluster: Avand in vedere ca primul concert a fost in deschidere la La Coka Nostra, pentru mine cel putin, a fost ceva de neimaginat. Putea sa se opreasca aoclo si as fi fost fericit, era oricum a win-win situation. Ca sa-ti raspund la intrebare, reactiile cred ca au fost bune, vestea s-a dus ca exista o trupa noua, lumea a fost interesata. De asemenea, am fost foarte incantati sa-l avem pe John Puzzle ca producator executiv. S-a simtit clar diferenta. Putine trupe debutante au bafta sa sune asa bine chiar de la primul produs.

Vali Ratiu: “The Hidden Elements” a fost prefatat de videoclipurile pieselor “Shotta” si “Intoarsa”, ambele single-uri fiind realizate in colaborare cu Chimie. S-a dus veste-n targ, la un moment dat, ca o sa lansati un intreg material impreuna cu acesta. Care au fost factorii care au periclitat lansarea materialului respectiv?

Kluster: Ii multumim lui Chimie cu ocazia asta pentru colaborare. Nu s-a periclitat nimic, a fost o colaborare frumoasa, insa fiecare ne-am vazut, in continuare, de carierele noastre. Probabil, cu cele doua piese am spus suficient ce era de spus.

Vali Ratiu: Exista posibilitatea ca, pe viitor, sa mai faceti piese impreuna cu Chimie?

Kluster: Mi-am uitat palantiru acasa:)). Nu stiu ce ne rezerva viitorul, multe lucruri sunt posibile.

Vali Ratiu: Ati lansat, de curand, albumul “100 Hz”, un material care vine cu un sound si o atitudine aparte pentru industria muzicala autohtona. Cum ai caracteriza, in cateva cuvinte, acest material?

Kluster: Mult bass. E un album mai matur ca si compozitie, electric oriented, accentul fiind mai putin pus pe partea de Hip Hop. Am incercat sa renuntam, pe cat posibil, si la clasicele topicuri, gen “strada, garda, brigada” si sa scriu cumva mai personal. Multe piese in Romana, ceea ce, pentru mine, a fost un challenge aparte. Din nou, productia semnata de John Puzzle, cu care avem si un feature pe piesa “Take It for Granted”, si caruia ii multumim si pe calea asta. II multumim si Andei Dimitriu pentru feat-ul de pe piesa “Muzica”. Foarte tare bucata. In concluzie, e un album interesant, care te poarta in diverse filme, un album deloc plictisitor ca sound, un amestec de stiluri si genuri pe care cred ca am reusit sa le tinem in mana cat mai bine.

Vali Ratiu: Ati sustinut, deja, cateva concerte de lansare ale albumului, unul la Bucuresti, altul la Iasi. Cat de receptiv a fost publicul la noile piese, si prin ce orase o sa mai lansati albumul, in viitorul apropiat?

Kluster: Publicul a fost receptiv. Sper sa avem public din ce in ce mai numeros. Observ un interes mai mare, probabil datorat si faptului ca multe piese sunt in Limba Romana. Oamenii se identifica mai usor cu mesajul si topicurile. Pe 7 Iunie ne intoarcem la Iasi, cu turneul Bergenbier, cu care vom mai avea concerte in vara prin tara, capete de afis fiind Suie Paparude si Parazitii. Pe 20 iunie, vom canta la Electric Castle, langa Cluj, o aparitie care ne bucura in mod deosebit.

Vali Ratiu: Colectionar fiind, as vrea sa-mi cumpar albumul in format fizic. De unde il pot cumpara, si la ce pret?

Kluster: Pana-una alta, CD-urile se pot cumpara doar de la concertele. Pe viitor, vom vedea.

Vali Ratiu: Intrebarea asta am pus-o, cred, in toate interviurile pe care le-am facut pana acum: Reusesti sa te intretii din muzica pe care o faci?

Kluster: In momentul de fata, nu.

Vali Ratiu: Anticipand raspunul intrebarii anterioare, cum reusesti sa-ti castigi existenta?

Kluster: Fac animatie 3D si motion graphics. E cariera mea principala, cam de vreo doisprezece ani incoace.

Vali Ratiu: Ce proiecte de viitor pregatesti, si pe ce albume urmeaza sa te ascultam?

Kluster: Intentionez sa scot niste piese solo curand si cateva colaborari cu fratii mei, Freqax si Vierme aka Distressor.

Vali Ratiu: Merci frumos pentru amabilitatea si promptitudinea cu care ai raspuns intrebarilor mele. Multa bafta in continuare. Numa’ bine!

Kluster: Merci frumos, Vali. Numai bine si tie, si cititorilor!


Lasă un răspuns